måndag 25 januari 2010

400g baguetten

Jan Hedh skriver att 50, 50 är ett bra sätt att tänka när man gör ett recept men här kom jag fram till att det krävs 1/3, 1/3, 1/3 för att få ett perfekt resultat.

400g vetesurdeg
400g dinkelvetemjöl
400g Manitoba Cream
ca 530g vatten
20g salt

1. Blanda surdeg, mjöl och vatten i hushållsassistentens skål och knåda degen 10 minuter på medelhastighet.
2. Häll i saltet och knåda ytligare 6-10 minuter. Låt jäsa cirka 3h
3. Vik under tiden degen tre gånger med minst 30 minuters mellanrum
4. Baka ut till tre baguetter eller två bröd och låt jäsa 2-3h.
5. Värm en baksten i ugnen på 275°C.
6. Skjutsa in baguetterna på den varma stenen och grädda ca 15 minuter (20 till 30 minuter om du bakar större bröd och sänk då temperaturen till 200° efter 10 min).
7. Spruta bröden med vatten för en knaprigare skorpa.

1 kommentar:

  1. Mmm ser supergott ut. Jattefin blogg du har, e sjalv kock/bagare sen 7 ar tillbaka men det har med surdeg e nagot jag nyligen borjat experimentara med. Kul att lasa dina recept, ska prova nagot av dina manga surdegsbrod//Linnea

    SvaraRadera