Jan Hedh skriver att 50, 50 är ett bra sätt att tänka när man gör ett recept men här kom jag fram till att det krävs 1/3, 1/3, 1/3 för att få ett perfekt resultat.
400g vetesurdeg
400g dinkelvetemjöl
400g Manitoba Cream
ca 530g vatten
20g salt
1. Blanda surdeg, mjöl och vatten i hushållsassistentens skål och knåda degen 10 minuter på medelhastighet.
2. Häll i saltet och knåda ytligare 6-10 minuter. Låt jäsa cirka 3h
3. Vik under tiden degen tre gånger med minst 30 minuters mellanrum
4. Baka ut till tre baguetter eller två bröd och låt jäsa 2-3h.
5. Värm en baksten i ugnen på 275°C.
6. Skjutsa in baguetterna på den varma stenen och grädda ca 15 minuter (20 till 30 minuter om du bakar större bröd och sänk då temperaturen till 200° efter 10 min).
7. Spruta bröden med vatten för en knaprigare skorpa.
måndag 25 januari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mmm ser supergott ut. Jattefin blogg du har, e sjalv kock/bagare sen 7 ar tillbaka men det har med surdeg e nagot jag nyligen borjat experimentara med. Kul att lasa dina recept, ska prova nagot av dina manga surdegsbrod//Linnea
SvaraRadera