måndag 31 maj 2010

Apelsingranité med ananas och apelsinblomshonung

En enkel och väldigt läskande efterrätt. Granité är smaksatt sockerlag som man fryser till is och sedan krossar med en gaffel.

Apelsingranité med Grand Marnier
3dl färskpressad apelsinjuice
1dl vatten
100g socker
1msk Grand Marnier
  1. Koka socker, vatten och Grand Marnier till en klar sockerlag.
  2. Blanda i juicen och häll det i en långpanna.
  3. Frys i 1,5h. Krossa isen med en gaffel. Lägg upp granitén på kylda tallrikar och frys fram till servering.
Servera granitén med ananas och lite apelsinblomshonung.

2 kommentarer:

  1. Tja, bra initiativ! Dina recept verkar helt underbara, hade varit kul att se resultaten på foto!! Fortsätt blogga om din passion, det är riktigt roligt att följa.

    SvaraRadera
  2. Vi har tagit foton men det är pappa som äger kameran och redigerar foton. Problemet är att det ofta tar lång tid innan han fixar det. Det kommer snart en bild till det här receptet (hoppas jag).

    SvaraRadera