Baguetter till baguettevaggor (6-8st)
600g Vetesurdeg
1200g vetemjöl special eller 800g dinkel och 400g durum
ca 750g vatten
30g salt
- Knåda surdeg mjöl och vatten i 10-20 min. Degen ska vara slät och seg.För mig tog det 20 minuter eftersom att degen är lite för stor för vår hushållsassistent. Jag tror att det går snabbare om man använder degkrok.
- Häll i saltet och knåda degen cirka 10 minuter till.
- Låt degen jäsa i 3-4h. Vik den 3 gånger under tiden. Smörj 2 st baguettevaggor med matolja.
- Baka ut degen till 8 eller 6 st baguetter.
- Låt bröden jäsa i ca 3h. Värm ugnen till 275° varmluft.
- Snitta baguetterna och spraya de med vetten för en blankare yta. Grädda bröden ca 20 minuter. Spraya de färdiga baguetterna med vatten för knaprigare skorpa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar