söndag 20 juni 2010

Sorbet på nektarin med apelsinsallad och limesocker

Detta är en frisk och exotisk dessert. En perfekt avslutning på en varm sommarkväll.














Sorbet på nektarin
Apelsinjuicen gör att det inte smakar barnmat. Sirap ger bättre konsistens än socker eftersom den inehåller glykos som ger minde sockerkristaller.. Purén gör du genom att skära tre nektariner i bitar, mixa dem och passera det i en finmaskig sil. Du behöver inte skala frukten.

250g nektarin eller persikopuré
100g apelsinjuice
150g vit sirop
citronsaft
  1. Blanda puré, apelsinjuice och vit sirap. Smaka av med citron.
  2. Kyl sorbetmassan i kylskåp minst en timme.
  3. Frys sorbeten i glassmaskin och förvara den i frys fram till servering.
Apelsinsallad med vanilj
2 apelsiner
30g socker
1/2 vaniljstång (gärna tahitivanilj)
rivet skal från 1/2 apelsin
  1. Riv skalet från 1/2 apelsin. Filéa apelsinerna och pressa juicen från hinnorna.
  2. Koka juice och socker till en klar sockerlag. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. 
  3. Lägg vanilj, vaniljstång och apelsinskal i apelsinlagen och sjud det i 10 minuter.
  4. Häll lagen över apelsinen och låt det dra i minst 1h.
Limesocker
20g socker
finrivet skal från 1 lime
Blanda limeskal och socker och låt det dra några timmar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar