Chokladmousse (4 små portioner)
1 äggula
1ägg
30g socker
10g vatten
11/3 dl grädde
100g mörk choklad
- Värm äggula, ägg, socker och vatten under ständig vispning tills det blivet en luftig och tjock kräm (85°). Vispa blandningen sval.
- Vispa grädden smält under tiden chokladen till 55°.
- Vänd ned hälften av grädden i chokladen och sedan äggkrämen och resterande grädde.
- Kyl i ca 2h.
Tips! Smaksätt gärna moussen genom att byta ut vattnet mot kaffe eller apelsinlikör och apelsinskal. Blanda gärna i en nypa habanero för en spännande hetta.
Citrussallad med vanilj
2st apelsiner (gärna blodapelsin)
3st clementiner
30g socker
1/2 vaniljstång (tahitivanilj)
- Filéa frukterna och ta vara på juicen. Snitta vaniljstången.
- Sjud juicen, sockret och vaniljstången i cirka 10 minuter. Skrapa ur vaniljstången.
- Häll sockerlagen, och vaniljskrapet över frukten. Låt det dra i ca 2h.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar