Choklad chantilly med kaffe och muscovadosocker (4 port)
40g kaffe
30g mörkt muscovadosocker
80g choklad (det är viktigt att det är runt 70% kakao chokladen annars blir moussen för lös)
40g vatten
- Lös muscovadosockret i varmt kaffe.
- Smält chokladen under omrörning i vattnet och kaffet. Det får inte koka. Förbered en bunke med isvatten. Sätt en glas- eller metallskål i isvattnet.
- Häll över chokladsmeten i skålen och vispa kraftigt. Nu kommer det stegvis tjockna och tillslut bli en luftig mousse. Servera en klick mousse med hackad choklad och svartvinbärssylt.
Svartvinbärssylt
200g svarta vinbär
1 msk vatten
140 g socker
- Koka bären mjuka under lock med lite vatten. Det tar ca 10 minuter.
- Häll i sockret och koka några minuter. Smaka av.
- Häll upp sylten i en glasburk.
Jag upptäckte choklad chantilly i den här filmen med Heston Blumenthal på youtube. Här är ett annat recept på choklad chantilly.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar