Kryddtryfflar och Kaffetryfflar |
Kaffet ger chokladen fin smak och syrlighet. Det passar bra ihop med praliné, karamellisera hasselnötter mixade till pulver.
60g Mörk choklad (ca 70% kakao)
20g starkt kaffe
15g grädde
10g glykos
50g hasselnötter
50g socker
1 msk vatten
- Hacka chokladen fint. Koka upp kaffet, grädde och glykos.
- Häll det över den hackade chokladen. Rör om tills all choklad smält. Svalnade tryffeln utan att all choklad smälte? Värm det i omgångar i micron tills chokladen smält. Rör om ofta.
- Gör praliné medas tryffeln stelnar: Värm ugnen till 200°. Rosta hasselnötterna i ca 10 minuter. Gnugga av skalen i en handduk. Karamellisera sockret och vattnet och häll det över nötterna. Låt det stelna. Bryt sönder det i bitar och mixa det till ett pulver.
- Dela tryffeln i 12 bitar rulla dem runda och täck dem med praliné.
Kryddtryffel
Kryddig och het tryffel rullad i kakao.
60g choklad
1/2 stång ceylonkanel
en nypa habaneropulver (väldigt stark chili)
2 lagerblad
10 korianderfrön
10g honung
35g grädde
kakao
- Hacka chokladen fint. Koka upp kryddorna, honungen och grädden. Sila bort kryddorna.
- Häll kryddgrädden över chokladen. Rör om tills all choklad smält. Låt det stelna.
- Dela tryffeln i 12 bitar rulla dem runda och täck dem med kakao.
TIPS!
Svalnade tryffeln utan att all choklad smälte? Värm det i omgångar i micron tills chokladen smält. Rör om ofta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar