tisdag 8 februari 2011

Blodapelsinsorbet med hallonsås och karmelliserade maränger

I helgen gjorde jag om en favorit från bloggen. Jag gjorde blodapelsinsorbet och serverade den med Hallonsås och karamelliserade maränger istället för habanerotryffel. Det blev gott och väldigt fräscht men det kanske skulle varit godare med karamelliserade mandlar istället för marängerna.


Karamelliserade Maränger
2 äggvitor
90g socker
råsocker

  1. Sätt ugnen på 275° grill.
  2. Vispa vitorna till ett fast skum. Häll i sockret och vispa i fem minuter.
  3. Värm marängen i micro 15 sekunder och vispa den lite till. Upprepa detta tills det går att forma marängen till toppar likt de på bilden.
  4. Häll upp marängsmeten i en plastpåse. Klipp ett litet hål längst ner på påsen. Spritsa ca 12 maränger på ett bakplåtspapper. 
  5. Grädda marängerna i nedre delen av ugnen. Lämna inte ugnen. Detta tar bara några minuter och de bränns lätt vid.
Hallonsås
300g hallon
Socker
Mixa hallon och socker med stavmixer. Passera såsen i sil. Smaka av med socker. Tänk på att det är gott med en syrlig sås till de söta marängen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar