söndag 7 februari 2010

Blodapelsinsorbet med habanerotryffel



Habanerotryffel (ca 20 stycken)
Habanerons kittlande hetta gör denna tryffel magiskt god men var försiktig med kryddorna eftersom att habaneron är riktigt stark och kanelen lätt slår igenom för mycket. 
                                                                                      
125g mörk choklad
50g vispgrädde
40g honung
1msk socker
1kanelstång
En nypa Habaneropulver (Finns att beställa på www.ortagarden.com)
25g smör

  1. Finhacka chokladen och koka upp grädden med honungen, kryddorna och socker.
  2. Sila bort kryddorna, häll grädden över chokladen och mixa smeten slät. Rör ner smöret. 
  3. Låt svalna i rumstemperatur och rulla till kulor på 7-11g. 
  4. Låt de stelna i kyl över natten.
  5. Doppa de rumsvarma  tryfflarna i tempererad choklad och rulla eventuellt de i kakao. På överbliven choklad kan du riva i apelsinskal och göra en vacker rutig dekoration.




 



Blodapelsinsorbet
3/4 tsk gelatin
3 dl färskpressad blodapelsinjuice
11/4 dl socker
Skal från en apelsin
Ca 2 msk flytande honung (gärna apelsinblomshonung)
  1. Låt gelatinet svälla i lite apelsinjuice.
  2. Koka 1dl juice och socker till en klar sockerlag.
  3. Blanda i gelatin, apelsinskal och resterande juice.
  4. Kyl i kylskåp och frys sorbeten i glassmaskin.
  5. När du har tagit upp sorbeten ur glassmaskinen blandar du i honungen och förvarar den i frys fram till servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar