Deg (4st stora pizzor)
300g vetesurdeg
200g vetemjöl special (gärna Manitoba Cream)
250g dinkelvetemjöl
ca 300g vatten
10g salt
- Knåda surdeg, mjöl och vatten i ca 10 minuter.
- Tillsätt salt och knåda ytligare 5-10 minuter.
- Låt jäsa 2h och
- Dela degen i fyra bitar. Runddriv varje bit.
- Låt jäsa 2h och värm under tiden en baksten i ugnen på 275°. Ställ en plåt på botten
- Baka ut pizzorna genom att massera ut dem runddrivna degarna. Använd inte kavel.
- Fyll en pizza och skjutsa in den på den varma bakstenen. Häll 1dl vatten på plåten.
- Strö hackad basilika över den varma pizzan
1 stor tomat
ca 1 msk salt
mozzarellaost
Salami, skinka
Timjan, rosmarin, oregano, mejram, chili,lök,vitlök Fin salami
- Hacka tomaten och lägg den i en sil. Häll över saltet. Låt dra i 30min. Detta gör jag för att få så lite vatten som möjligt på pizzan och därför en knaprig botten.
- Blanda alla ingredienser.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar