söndag 7 februari 2010

Pizza

















 Deg (4st stora pizzor)
300g vetesurdeg
200g vetemjöl special (gärna Manitoba Cream)
250g dinkelvetemjöl
ca 300g vatten
10g salt
  1. Knåda surdeg, mjöl och vatten i ca 10 minuter.
  2. Tillsätt salt och knåda ytligare 5-10 minuter.
  3. Låt jäsa 2h och 
  4. Dela degen i fyra bitar. Runddriv varje bit.
  5. Låt jäsa 2h och värm under tiden en baksten i ugnen på 275°. Ställ en plåt på botten
  6. Baka ut pizzorna genom att massera ut dem runddrivna degarna. Använd inte kavel.
  7. Fyll en pizza och skjutsa in den på den varma bakstenen. Häll 1dl vatten på plåten.
  8. Strö hackad basilika över den varma pizzan
Fyllning (till 1 pizza)
1 stor tomat
ca 1 msk salt
mozzarellaost
Salami, skinka
Timjan, rosmarin, oregano, mejram, chili,lök,vitlök                                                                  Fin salami              
  1. Hacka tomaten och lägg den i en sil. Häll över saltet. Låt dra i 30min. Detta gör jag för att få så lite vatten som möjligt på pizzan och därför en knaprig botten.
  2. Blanda alla ingredienser.
Före och efter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar