400g manitoba cream (kan ersättas vetemjöl special eller durum)
400g dinkel vetemjöl
400g vetesurdeg
650g vatten
20g salt
- Knåda mjöl, surdeg och vatten i 10-20 minuter på medelhastighet. Degen ska vara blank och bilda långa trådar när du drar i den. Häll i salten och knåda degen 10 minuter.
- Låt degen jäsa i cirka 4h. Värm en baksten på 275° 2h innan bröden ska gräddas. Sätt en plåt i botten av ugnen.
- Dela degen i två bitar. Vik ihop dem och runddriv dem lite.
- Skjutsa in ett bröd i taget och häll vatten på plåten. Sänk temperaturen efter 15 minuter när bröden har fått fin färg.
- Ta ut bröden efter 30 minuter och spraya e med vatten. Låt de svalna på galler.
Vilken temperatur ska man sänka till efter 15 minuter? Mvh Sofia
SvaraRadera200° brukar bli bra
Radera