Rosenmarshmallows, flädermarshmallows, havtornsgodisband, jordgubbsband med limesocker. |
Rosenmarshmallows
5 gelatinblad
40g vatten
100g socker
120g vit sirap
Smaksättning
10g rosenvatten
30g pressad citron
ev. lite röd karamellfärg
Flädermarshmallow
5 gelatinblad
40g vatten
100g socker
120g vit sirap
Smaksättning
50g flädersaft
- Lägg gelatinbladen i blöt. Koka socker, vatten och sirap till 120°.
- Blanda i smaksättning och gelatin. Vispa smeten kall.
- Häll smeten i oljad låda. Lät det stelna.
- Dela det i lagom stora bitar och täck de noga med florsocker.
Havtornsgodisband
5 gelatinblad
300g vit sirap
100g havtornspuré
5g citronsyra
Socker utanpå
socker
citronsyra
Jordgubbsgodisband
5 gelatinblad
300g vit sirap
100g jorgubbspuré
5g citronsyra
Socker ovanpå
socker
citronsyra
rivet limeskal
- Lägg gelatinbladen i blöt. Koka upp sirapen till 140°.
- Blanda i purén och koka upp det till 120°. Lös citronsyra och gelatin. Det är viktigt att du kramar ur gelatinbladen noga.
- Häll upp smeten på oljat bakplåtspapper. Låt godiset stelna över natten.
- Skär upp det till band och täck de med socker.
Du kan göra puré på färska eller frusna bär som du mixar och passerar genom en sil.
Oj det var ingen illa present, så fint och så gott det låter. Denna lådan hade man inte tackat nej till...
SvaraRaderaMen gud vad gott det här ser ut! Jordgubbsgodisbanden måste jag nog allt ta och prova! Fin blogg du har!
SvaraRaderaMen vad snällt av dig, alltid uppskattat med något man gjort alldeles själv!! Jag tror dom blev väldigt glada och lyckliga att få äta det senare!! Väldigt fin blogg du har.. Fantastiskt bra jobbat!!
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaSkulle man kunna byta ut puren mot citronsaft?
Det var länge sedan jag gjorde detta och jag har aldrig provat det med citronsaft. Det borde bli bra om man minskar mängden citronsyra och blandar i finrivet citronskal på slutet.
RaderaOkej, tack!
SvaraRadera