Svartvinbärsparfait
200 g svarta vinbär
1 msk vatten
120g socker
2 äggvitor
50g socker
2dl vispgrädde
- Koka svarta vinbär, vatten och 120g socker i 5 minuter. Passera det genom en sil.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa ner sockret. Värm det 20 sekunder i microvågsugn. Vispa runt marängen. Upprepa det två gånger.
- Vänd ner vinbärspurén i marängen. Vispa grädden och vänd ner den i smeten.
- Frys parfaiten 4h innan servering. Låt den tina i kylskåp cirka 20 minuter innan servering.
100g svarta vinbär
2 msk vatten
60g socker
Blanda alla ingredienser. Låt det dra minst 5h. Smaka av med socker.
Krusbärskompott
150g socker
50g vatten
300g krusbär
- Koka socker och vatten till en klar sockerlag.
- Skär av båda ändarna på krusbären och lägg de efter i den kokande sockerlagen. Det gör att vissa kokar sönder och andra bär blir kvar hela.
- Häll upp det i en burk.
Jag köpte bären på en liten överskottsförsäljning vid cykelspåret mellan torna hällestad och dalby. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar