Jag hade lite savoiardikex och mascarpone över från förra gången så jag gjorde tiramisu igen. Den här gången strödde jag över hyvlad choklad och karamelliserade mandlar istället för kakao. Det blev gott och det var skönt att slippa den dammiga kakaon mot gommen.
söndag 3 april 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vilka ambitiösa efterrätter du gör. Är grymt impad. Tiramisu är en av de få desserter du skriver om som jag klarar, så nu tänkte jag tipsa lite om vad jag gjorde nån gång runt jul: Glögg-tiramisu!
SvaraRaderaJag hade glögg över från en myskväll helgen innan, plus apelsiner, men kaffet var slut.
Doppade de vanliga lady fingers-kexen i glögg i stället för kaffe/marsala. Varvade dem med skivor av färsk apelsin och mascarpone-smet som var smaksatt med appelsinskal och aningen glöggkrydda.
Det blev lite väl saftigt i början med apelsinerna, men sen kom jag på att lägga skivorna på en ren diskhandduk och liksom torka av dom lite.
Var faktiskt positivt överraskad när vi åt mitt experiment :)
Älskar vanlig tiramisu, men man får lätt för mycket av de smakerna tycker jag.