måndag 26 december 2011

Durum- och sesambaguette

300g durumvetemjöl
650g vetemjöl special
100g vetesurdeg
700g vatten
20g salt
sesamfrö
  1. Blanda alla ingredienser utom dinkelkornen. Degen behöver inte knådas men ingredienserna behöver vara jämnt fördelade.
  2. Låt degen jäsa 10-12h.
  3. Vik den 3 gånger med 1/2h mellanrum. Låt degen jäsa 1h innan du bakar ut bröden.
  4. Dela degen i 4 delar och forma dem till baguetter. Använd så lite mjöl som möjligt. Spraya baguetterna med vatten och strö över sesamfrö. Täck dem sedan noga med mjöl.
  5. Låt de jäsa 2-3h. Värm under tiden en baksten på 275° och en plåt på botten av ugnen.
  6. Snitta bröden, skär tre långa snitt på varje bröd med en sylvass kniv eller ett rakblad. 
  7. Skjutsa in baguetterna på den varma stenen och häll 1 dl vatten på plåten.
  8. Sänk temperaturen till 150° när bröden blivit lagom mörka (det brukar ta 15 minuter).
  9. Ta ut baguetterna när de gräddats totalt 30 minuter. Spraya de med vatten och låt de svalna på ett galler.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar