300g durumvetemjöl
650g vetemjöl special
100g vetesurdeg
700g vatten
20g salt
sesamfrö
- Blanda alla ingredienser utom dinkelkornen. Degen behöver inte knådas men ingredienserna behöver vara jämnt fördelade.
- Låt degen jäsa 10-12h.
- Vik den 3 gånger med 1/2h mellanrum. Låt degen jäsa 1h innan du bakar ut bröden.
- Dela degen i 4 delar och forma dem till baguetter. Använd så lite mjöl som möjligt. Spraya baguetterna med vatten och strö över sesamfrö. Täck dem sedan noga med mjöl.
- Låt de jäsa 2-3h. Värm under tiden en baksten på 275° och en plåt på botten av ugnen.
- Snitta bröden, skär tre långa snitt på varje bröd med en sylvass kniv eller ett rakblad.
- Skjutsa in baguetterna på den varma stenen och häll 1 dl vatten på plåten.
- Sänk temperaturen till 150° när bröden blivit lagom mörka (det brukar ta 15 minuter).
- Ta ut baguetterna när de gräddats totalt 30 minuter. Spraya de med vatten och låt de svalna på ett galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar