lördag 5 mars 2011

Päron och rosensorbet och apelsinblomshonung

I dag gjorde jag päronsorbet med en droppe rosenvatten i och serverade den med vaniljkokta päron, yoghurt och apelsinblomshonung. Vi kom fram till att tillbehören var överflödiga och att det blev bäst om man bara serverade en kula sorbet med lite apelsinblomshonung ovanpå.
Päron och rosensorbet
I den här sorbeten förstärks päronsmaken med rosenvatten.
400g päronpuré
Saften av 1 citron
150g vit sirap
en skvätt rosenvatten
apelsinblomshonung eller någon annan god honung

  1. Päronpuré gör du genom att mixa päron och sedan passera de genom en sil. Du behöver inte skala päronen eller ta bort kärnhuset. Det stannar i silen.
  2. Blanda puré och citron. Smaka av med sirap och rosenvatten.
  3. Kyl smeten i kylskåp. Detta gör man för att den ska vara kallare innan man fryser den och därför frysa snabbare.
  4. Frys sorbeten i glassmaskin. Förvara den i frys fram till servering.
  5. Lägg en kula sorbet mitt på en assiett och ringla lite honung ovan på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar